Openingstijden | Route | Contact | Zoeken:

Lid van

Alexandra Klimas

 

Alexandra Klimas, Drie Koeien in mistig landschap 2014

Drie Koeien in mistig landschap, olieverf/doek, 30 x 60 cm  

Alexandra Klimas (1970) schildert al sinds haar achttiende, is nog langer gefascineerd door koeien, maar ontdekte pas een paar jaar geleden dat het uitdrukken van die fascinatie in olieverf zich openbaarde als een soort roeping. De weidelandschappen, die zij daarbij schildert, geven minstens zo sterk blijk van een hang naar stilte, ijl licht en ruimte. In beide opzichten slaat zij een brug tussen de aardse wereld van Paulus Potter en het psychologisch landschap waarin wij tegenwoordig leven. Onze omgeving beperkt zich niet meer tot de plaats waar wij ons bevinden. Media, in de uitgebreide zin van het woord, voorzien onze geest van een scala aan landschappen. De weides van Klimas ontstijgen letterlijk en figuurlijk het aardse gemodder. De koeien manifesteren zich bijna als menselijke karakters, maar dan wel teruggebracht tot een niveau van primaire gevoelens, zonder mentale opsmuk. Eigenlijk een beetje zoals eenvoudig geluk er hoort uit te zien.


Maar vergis u niet. Koeien verdwijnen uit het Nederlandse landschap. Niet eens op de eerste plaats om economische redenen, maar op voorschrift van de overheid, vanwege de uitstoot van broeikasgassen. Klimas, van jongsaf aan vertrouwd met koeien, is begaan met het lot van die grote goedmoedige beesten, die van de wet niet meer naar buiten mogen. Ook die begaanheid stuurt haar penselen aan, niet in de vorm van protest, maar eerder in die van een onaardse idealisering. Haar dieren zijn in haar schilderijen al in hun hemel aangekomen.


 


Tekst geschreven door: Koen Nieuwendijk (maart 2009)


Galeriën: 


NEDERLAND
Galerie Lauswolt
Nanne A. Ferbeek, Directeur
Selmien West 2
9247 TS Olterterp (Drachten)
Website: www.galerielauswolt.nl
Galerie Lauswolt is één van de grootste in Noord-Nederland. Galerie Lauswolt toont realistisch figuratief en abstract werk van hedendaagse moderne kunstenaars.De nadruk ligt vooral op de bijzondere en eigen manier waarop kunstenaars gebruik maken van kleur en het licht.


BUITENLAND
London, United Kingdom
Plus One Gallery
Maggie Bollaert, Directeur
89-91 Pimlico Road, London
Website: www.plusonegallery.com
Plus One Gallery is de belangrijkste Europese galerie gespecialiseerd in hedendaagse photorealistische en hyperrealistische kunst. 


Cotswolds, England


The John Davies Gallery
The Old Dairy Plant Moreton-in-Marsh
Gloucestershire GL56 9NQ
Website: www.johndaviesgallery.com


Calgary, Noord-Amerika
Kontemporary Art Gallery
Marco Rosada, Directeur
4637 Macleod Trail SW T2G 5C1 Calgary, AB Canada
Website: www.kontemporaryart.com
Kontemporary Art is een galerij die enkele van de meest getalenteerde opkomende en gevestigde Canadese en internationale kunstenaars vertegenwoordigd. Wij kiezen onze kunstenaars uit, gebaseerd op normen van artistieke kwaliteit en individuele vaardigheid, medium en onderwerp, markt functies en groeipotentieel dat maakt van ons voorstel een unieke ervaring voor elk niveau verzamelaar.

VERLEDEN:  Galerie Lieve Hemel
Amsterdam
Galerie Lieve Hemel
Koen Nieuwendijk, Directeur
Nieuwe Spiegelstraat 3, Amsterdam
Galerie Lieve hemel is voorzien van het beste in de hedendaagse Nederlandse realistische (Realisme) schilderkunst, evenals moderne sculpturale stukken in zilver.


-----------------------------------------------------------------------------------------Alexandra Klimas, kobbelzwanen, 90 x 130cm, olieverf op doek


Alexandra Klimas, Kat, Sammy II, olieverf op doek, 60 x 80 cm 


 


Alexandra Klimas, Twee Koeien, olieverf/doek, 40 x 80 cm 


 


Alexandra Klimas, Drie Koeien in mistig landschap, olieverf/doek, 30 x 60 cm 


 


Alexandra Klimas, Koe Anneke, olieverf op linnen, 40 x 50 cm


 


Alexandra Klimas, Koe Clarabel, olieverf op doek, 80 x 60 cmAlexandra Klimas, Koe Rosienneke, olieverf op doek, 60 x 100 cmAlexandra Klimas, Koe Lieze, olieverf op paneel, 40 x 50 cmAlexandra Klimas, Koe Anneke en koe Adriana, olieverf op doek, 75 x 115 cm


 


Alexandra Klimas, Kip Miep II, olieverf op linnen, 40 x 60 cm