Openingstijden | Route | Contact | Zoeken:

Lid van

Ellen Geerts

 

Ellen Geerts, Fomelle

olieverf op doek, 80 x 80 cm

Ellen Geerts in 1962 geboren in Nijmegen heeft haar opleiding genoten aan de Akademie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Zij schildert expressionistische landschappen zowel in ons land als in Zuid Frankrijk en in Italië.


In dit laatste land en dan met name in Toscane vertoeft Ellen graag. Dit eeuwenoude gecultiveerde landschap met hooggelegen dorpjes, boerderijen, wijngaarden, olijfbomen en cipressen geeft haar inspiratie tot het maken van prachtige composities, vaak in een bijzondere kleurstelling met warme tinten en bruisend van vitaliteit. Dat kunnen de werkelijke kleuren zijn maar ook zoals zij die op dat moment heeft "gevoeld"en wat door velen wordt herkent die daar b.v. hun vakantie hebben doorgebracht.


Schilderij van en voor de mooiste plek van Nederland
In het kader van de verkiezingen van de mooiste plek van Nederland van de NCRV, maakte Ellen een schilderij van haar mooiste plek van Nederland. Het schilderij werd in het bijzijn van de ambassadeur van de Oisterwijkse Vennen, Ernst Jonkers en burgemeester Kortman van Oisterwijk onthult door meesterkok Cas Spijkers.


Ellen Geerts omschrijft haar schilderij als volgt maar geeft met stukje tevens weer hoe zij het het schilderen beleeft en wat zij er mee "doet" :
Van Esschenven: bron van inspiratie.
Herkenbaar stukje bos en ven, waarbij het mij meer gaat om het overbrengen van de stemming en het oproepen van ervaringen, dan om het precies nabootsen van de zichtbare werkelijkheid.
Dit stukje Oisterwijks bos kenmerkt zich door een grote variatie in vormen en sterke contrasten: donker massief bos, licht transparant water. De vennen als spiegels van de omgeving waarin zowel de lucht als de aarde samenkomen.


Dynamiek, evenwicht, kleurbeleving, ritmiek, penseelvoering en verfhuid geven informatie over mijn persoonlijke beleving van het landschap.