Openingstijden | Route | Contact | Zoeken:

Lid van

Gabriëlle Westra

 

Gabriëlle Westra, Believe

olieverf op paneel, 120 x 80 cm

Gabriëlle tekent en schildert al van jongs af aan. `Op mijn elfde maakte ik al tekeningen van het werk van Frans Hals en Rembrandt’. Na de middelbare school deed ik de basisscholing aan de Klassieke Academie, maar met mijn vwo-achtergrond stond ik toch voor de keus. Een logische stap is om te gaan studeren.’ Dus ging ze kunstgeschiedenis studeren in Groningen. `Ik miste het schilderen heel erg en daarom ben ik weer naar de Klassieke Academie gegaan. Ik volgde mijn hart en koos er bewust voor om kunstenaar te worden.’ Naast deze opleiding heeft ze ook aan de Academy of Art in Florence gestudeerd.


Haar favoriete kunstenaars zijn Rembrandt van Rijn en John Singer Sargent. `Ik bewonder ze vooral om hun techniek. Ik zou nog een schilderij van een homp vlees in mijn kamer hangen, als het maar goed geschilderd is.’ In haar eigen werk schildert Gabriëlle graag mensen en portretten, die ze op een klassiek technische manier neerzet en dan combineert met decoratieve elementen. `Ik ben gefascineerd door de verschillen tussen het platte vlak en de suggestie van ruimte, die je kunt creëren op het platte vlak. Hierdoor ontstaat een spel tussen voor- en achtergrond en tussen het twee- en drie dimensionale.’


Gabrielle Westra studeerde in 2015 af aan de Klassieke Academie in Groningen en mocht in november 2015 meedoen aan de "Tien talenten uitgelicht"-expositie van de Klassieke Academie in "Het huis van de Kunst" in Veendam.