Openingstijden | Route | Contact | Zoeken:

Lid van

Jan Bouwsema

 

Jan Bouwsema, Vaas met rozen

Acrylverf op doek, 100 x 100 cm

Jan Bouwsema:


Jan volgde zijn opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam . Hij studeerde af aan de faculteit voor beeldende vorming / eerstegraads tekenen. Momenteel is hij werkzaam als docent beeldende vakken aan het Johannes Fontanus College.


Zijn schilderijen met als voorstelling bloemen, mensfiguren, dieren en landschappen in losse toetsen geschilderd, zijn een wisselwerking tussen vlakken en lijnen waarbij de kijker voortdurend nieuwe vormen en kleuren ontdekt. Kleuren die in verschillende lagen zijn opgebracht waardoor het geheel een bepaalde transparantie en zachtheid krijgt.


Zo probeert Jan Bouwsema de beschouwer mee te slepen in de sfeer van het schilderij. Hij probeert een evenwicht te zoeken tussen abstractie en figuratie. Daarbij gaat hij uit van de direct waarneembare omgeving, zonder deze te kopiëren.


Henri Matisse zei het op de volgende manier:‘Ik ben niet in staat de natuur slaafs na te bootsen, maar ik voel de drang haar te interpreteren en haar in de geest van het beeld aan te passen. Al mijn kleur verbindingen moeten tot een levendig akkoord van kleuren leiden, een harmonie zoals in de muziek’.