Openingstijden | Route | Contact | Zoeken:

Lid van

Reinout Krajenbrink

 

Reinout Krajenbrink, Citroenen met zilverglas, olie-paneel 

 

Reinout Krayenbrink, Grapefruites, olieverf op paneel 

 

 

 

Reinout Krajenbrink, Violen, olieverf op paneel 

 


 

Reinout Krajenbrink, Bloemen in rood, olieverf op paneel, 65 x 55 cm 

 


 

Reinout Krajenbrink, Vader en zoon, olieverf op linnen, 120 x 45 cm

 

Jeugd
Reinout wordt geboren op 11 mei 1974. In zijn jeugdjaren brengt hij veel tijd door met het tekenen van zijn omgeving en fantasiedingen. Als kind is hij geboeid door het werk van Rien Poortvliet, maar op latere leeftijd krijgt hij meer fascinatie voor het werk van de Victoriaanse schilders als Alma Tadema, J.W. Waterhouse en 17e eeuwse meesters als Rembrandt en Vermeer.

Studie
Om op de middelbare school toch dicht met het tekenen en schilderen betrokken te blijven, neemt Reinout het vak Tekenen in zijn eindexamenpakket en doet dan ook succesvol mee met enkele nationale tekenwedstrijden. Na de middelbare school volgt hij in de periode 1991-1995, de lerarenopleiding aan de Christelijke Hogeschool Noord-Nederland. Na deze opleiding begint Reinout op 21 jarige leeftijd de opleiding "Beeldende Kunst en Vormgeving" aan de Hanzehogeschool Academie Minerva in Groningen (1995-1999). In deze periode levert Reinout o.a. illustraties aan Hervormd Nederland en in 1998 maakt hij de tekeningen voor de maandelijkse horoscoop van het damesblad "Elegance". Ook maakt hij strips, affiches, decors, en in opdracht portretten en karikaturen.
Op de kunstacademie Minerva orienteert hij zich op verschillende richtingen binnen de hedendaagse schilderskunst en ontdekt de waarde van het concept in de beeldende kunst.De laatste jaren op de academie legt hij zich nadrukkelijk toe op het schilderen van stillevens en probeert ook het verhaal (het concept) in het stilleven te betrekken.


Buitenlands avontuurTijdens zijn studietijd verblijft Reinout regelmatig in het buitenland. In het jaar ‘93-’94 doet hij een internationale ervaring op van 6 maanden op The College of the Ozarks in Missouri (VS), waar hij painting classes volgt en verantwoordelijk is voor de decorbouw in het theater. Na zijn Minerva-tijd krijgt Reinout de VSB-beurs 1999 uitgereikt voor een studieproject van een jaar in Italië. Aan de hoog aangeschreven Accademia Di Belle Arti Pietro Vannucci in Perugia doet hij onderzoek naar de oude Italiaanse meesters en verdiept zich verder in de klassieke schildertechniek.
1974 geboren te Beilen 1991-1995 lerarenopleiding Pabo 1995 verblijf van 6 maanden in Missouri (VS) 1995-1999 kunstacademie Minerva, Groningen. Schilderen en illustratie 1999-2000 accademia di belle arte, Perugia (It) 2000-heden beeldend kunstenaar.Na een lerarenopleiding begint Reinout op 21 jarige leeftijd de opleiding "Beeldende Kunst en Vormgeving" aan de Hanzehogeschool Academie Minerva in Groningen (1995-1999). In deze periode levert Reinout o.a. illustraties aan Hervormd Nederland en in 1998 maakt hij de tekeningen voor de maandelijkse horoscoop van het damesblad "Elegance". Ook maakt hij strips, affiches, decors, en in opdracht portretten en karikaturen.


Op de kunstacademie Minerva oriënteert hij zich op verschillende richtingen binnen de hedendaagse schilderskunst en ontdekt de waarde van het concept in de beeldende kunst. De laatste jaren op de academie legt hij zich nadrukkelijk toe op het schilderen van stillevens en probeert ook het verhaal (het concept) in het stilleven te betrekken.