Openingstijden | Route | Contact | Zoeken:

Lid van

Simeon Nijenhuis

 

Simeon Nijenhuis, Reading hour

Olieverf op paneel, 38 x 47 cm


Simion Nijenhuis, Waterval in bos, olieverf op paneel, 35 x 35 cm Simion Nijenhuis, Kamer in ochtendlicht, olieverf op paneel, 47 x 44 cmSimion Nijenhuis, Interieur met blauwe schaal, olieverf op paneel, 59 x 70 cm


 


Simion Nijenhuis, Uien in netje, olieverf op paneel, 22 x 44 cm 


 


Simion Nijenhuis, Herfststemming, olieverf op paneel, 33 x 50 cm


Simeon Nijenhuis (1969, Zaandijk) studeerde in 1993 af in de richting tekenen/grafiek aan Academie Minerva te Groningen. Hij werd bekend met een serie grote etsen van kathedralen. In 1999 ging hij zich toeleggen op het schilderen in olieverf.


Hij schildert levendige impressionistische stillevens en interieur schilderijen met een tastbare sfeer. Het transformeren van de werkelijkheid, waardoor een metafoor ontstaat, is voor hem het belangrijkste in de beeldende kunst en waar hij wondergoed in slaagt. Boeiende kleurschakeringen, stofuitdrukkingen of bijzondere lichtvallen op een voorwerp benadert hij gevoelsmatig en het is dan vaak de aanleiding voor het maken van een schilderij en waarin hij ook nog de verfstructuur benut waardoor een optimale zeggingskracht wordt bereikt. Hij ontwikkeld zich nog steeds, onderwerpen die hem boeien wil hij zo levendig mogelijk weergeven en hij maakt daarbij gebruik van subtiele kleurschakeringen. Hij  gaat door tot dat de juiste dynamiek versus harmonie is gevonden en vertaald daarin steeds meer zijn eigen visie. Een schilder die het Noordelijk realisme eer aan doet met zijn heerlijke enigszins ruige, beweeglijke en kleurrijke verftoets.